sobota 7. ledna 2023

INFO PO ROCE

Tento článek bude podobně laděn, jako ten předchozí. Blog bude nadále stagnovat, jelikož nemám na něj čas a bohužel také kvůli časové tísni skoro nesleduji anime, které jsem předtím hojně sledovala. Ani na knihy již nemám prakticky žádný čas a letos, po 7 letech, nebudu ani splňovat Čtenářskou výzvu na databázi knih, předchozí léta jsem vždy výzvu splnila na 100%. Kdyby někdo nevěděl, o co jde, tak ve velké zkratce: Máte za rok přečíst 20 knih s určitou tématikou, např. Kniha poprvé vydaná v roce 2022 nebo Kniha od severského autora nebo Kniha s černobílou obálkou, atd. 

Možná si říkáte (nebo taky ne 😃), jak je možné, že nyní nemám skoro žádný volný čas? Nechám vás nahlédnout lehce do mého soukromého života a prozradím, že v roce 2022 mi začala nová doživotní etapa života. Stala jsem se matkou. 😊 Bylo to plánované a jsem ráda, že mám krásnou a zdravou dcerušku. Tento malý človíček potřebuje celodenní péči. Takže kolikrát nevím, co dříve. A rodičovská "dovolená" není žádná dovolená. To by bylo na dlouhou dobu odemně vše. Přeji vám všechno nejlepší do nového roku. 😉

sobota 8. ledna 2022

INFORMACE K BLOGU

Chtěla bych návštěvníky blogu dopředu poinformovat, že moje aktivita na blogu bude ještě menší než doposud. Může se stát, že další příspěvek se může objevit třeba až za půl roku nebo možná i za rok, dopředu to opravdu nevím. Bohužel se to dotkne i toho, že tudíž nebudu navštěvovat vaše blogy, kterým přeju, aby dále rostly a byly navštěvovány.

Popravdě jsem několikrát uvažovala, jestli vůbec blog nadále mít a nesmazat ho, ale prozatím si jej ponechám a uvidím, jestli zbude nějaký čas, avšak dopředu vím, že spíš ne (kvůli tomu píšu tento článek). Pokud bych se rozhodla přeci jen blog smazat, tak o tom dám vědět.

Nyní se s vámi loučím na dobu neurčitou a přeji vám do nového roku všechno nejlepší.


 

čtvrtek 23. prosince 2021

Vánoční a novoroční přání

Všem vám přeji šťastné a veselé Vánoce a svátky s nimi spojené. Vychutnávejte si klid, pohodu a pokud to půjde, tak si řádně odpočiňte. 

Do nového roku přeji hlavně hodně zdraví. Snad se v roce 2022 dočkáme už trochu přechodu do normálnosti, ale kdoví, co nám následující rok přinese. 

Hodně síly a zdaru!




čtvrtek 18. listopadu 2021

Sociální sítě

Někteří lidi na sociálních sítích tráví každý den několik hodin a pravděpodobně si už bez nich nedokážou představit život. Jiní se jim úspěšně vyhýbají. 

Já osobně nemám Twitter, Instagram a ani jiné sociální sítě. Mám jedině facebook, na který už ani moc nechodím a většinou tam ani nepřidávám žádné příspěvky, maximálně  jednou za čas nějaký obrázek, video. Nesdílím, tam svoje názory a pocity, což má pár důvodů. Víc jsem se uzavřela, nedávám o sobě tolik vědět (v poslední době prakticky vůbec). Myslím, že je možné, že některé mé příspěvky by byly mazány nebo bych pravděpodobně dostala ban. A pak je tu ještě jedna věc, nepotřebuju ztrácet čas tím, že bych se měla s některýma lidma dohadovat. Každý může mít jiný názor a cpát někomu, že ten jeho názor je jediný pravý mě dokáže pěkně nasr*t. 

Když facebook začínal, tak jsem tam bývala často. Hrála jsem různé hry (proč jenom zrušili Pet Society? 😔), vyplňovala kvízy, blbla s Buddy poke (to už myslím, taky už na fb nenajdete), přidávala převážně fotky sebe, psala různé statusy, připojovala se do různých skupin a stránek - což nyní z toho už nedělám nic nebo úplně minimálně. 

Nejvíc jsem byla na fb aktivní asi během střední školy a před příchodem této sociální sítě jsem chodila na lide.cz (již neexistující stránka), kde bylo mnoho chatovacích místností a bylo fajn, že si člověk mohl založit vlastní a mít tam pak jen určitý okruh lidí. Dále na kecání s kamarády bylo icq, qip nebo skype, což všechno už propadlo do zapomnění, když nastoupily sociální sítě. 

Docela často jsem ještě fb chodila během vysoké školy, avšak s nástupem do zaměstnání frekvence návštěvnosti upadala. Popravdě mě to tam nyní nějak netáhne. Sem tam si tam pokecám s pár lidma nebo pořeším, co je třeba. Nemám již potřebu, navštěvovat facebook každý den a trávit na něm několik hodin. 

A jak to máte se sociálníma sítěma vy?


pondělí 26. července 2021

Top 30 anime

Ve starém blogu jsem měla top 10 a 20 anime, v tomto seznamu budou zachována a jak již z název napovídá, tak bude obohacen o další přírůstky. Anime jsou seřazena abecedně. 

1) Akame ga Kill!

2) Angel Beats!

3) Another

4) Ansatsu Kyoushitsu - obě řady

5) Ao no Exorcist + Ao no Exorcist: Kyoto Fujouou - hen

6) Black Lagoon + Black Lagoon: The Second Barrage + Black Lagoon: Roberta´s Blood Trail

7) Boku no Hero Academia - všechny řady, pátou mám rozkoukanou

8) Clannad + Clannad After Story

9) Deadman Wonderland

10) Death Note

11) Elfen Lied

12) Fate/ Zero - obě řady

13) Hellsing + Hellsing Ultimate 

14) High School DxD - všechny dosud vydané řady, nyní jsou čtyři, akorát v poslední řadě jsem si nezvykla na změnu kresby a příběh byl trošku slabší, ale tuhle sérii mám ráda

15) Honzuki no Gekokujou: Shisho ni Naru Tame ni wa Shudan wo Erandeiraremasen - obě řady

16) Kamisama Hajimemashita - obě řady

17) Kuroshitsuji - nejvíc se mi líbila první řada

18) Love Stage!!

19) Mirai Nikki

20) No Game No Life

21) Noragami + Noragami Aragoto

22) One Punch Man - obě řady

23) Re: Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu - obě řady

24) Shigatsu wa Kimi no Uso

25) Shingeki no Kyojin - všechny řady

26) Shokugeki no Soma - všechny řady

27) Sword Art Online - nejvíc se mi líbila první polovina 1. řady

28) Tokyo Ghoul - 1. a 2. řada

29) Violet Evergarden

30) Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaetemo Omaera ga Warui!



Deathless Legacy feat. Steve Sylvester - Your Blood Is Mine


 

pondělí 21. června 2021

Akichan.moe - stránka pro české a slovenské otaku

Před nedávnem jsem narazila na stránky https://akichan.moe/, což je náhrada za bohužel zrušenou stránku akihabara.cz. Nyní si opět můžeme v češtině přečíst základní informace o anime, manze či doramě. Lze si zde vytvořit svůj animelist a ohodnotit jednotlivá anime. Pokud si jej budete přepisovat z myanimelistu, tak musím upozornit, že se vám může stát, že se počet zhlédnutých anime může lišit. Vysvětlím na několika příkladech. Například film Kizumonogatari je na myanimelistu rozdělen na třikrát, avšak na akichan je zde zastoupen pouze jednou a dočtete se, že má 3 epizody. Dalším příkladem je Sakamoto Desu ga?, na myanimelistu je jedno ovíčko dáno zvlášť, avšak na akichan je to dohromady, dozvíte se zde, že epizod je 12 po 25 minutách a počet speciálů: 1.

Avšak dávejte pozor, některá ovíčka jsou na akichan zvlášť, například Blood Lad, které má jeden díl a najdete ho pod názvem Blood Lad: Wagahai wa Neko de wa Nai. Ještě zde uvedu jeden týkající se ovíčka a to Gakuen Mokushiroku: High School of the Dead - Drifters of the Dead, též ho najdete samostatně a u tohoto anime ještě menší upozornění, na akichan toto anime naleznete pod názvem zmíněném výše, avšak na myanimelistu se používá jen High School of the Dead. Já vím, ohledně názvu, bych to vysvětlovat moc nemusela, ale píšu to pro jistotu, kdyby to náhodou četl začínající fanoušek anime, tak aby ho to nemátlo. 

A co vy máte animelist na myanimelistu nebo akichan, popřípadě na obou stránkách? A jak jste s nimi spokojeni? Já osobně jsem nadšená, že akichan existuje, přijde mi hezky přehledná a hlavně je to v češtině. Ne, že bych neuměla anglicky, ale hold jsem trošku pohodlnější člověk.



čtvrtek 13. května 2021

Jubilea

Tento článek jsem měla na blog.cz, avšak víme, jak to s touto stránkou dopadlo. Samozřejmě zde dochází k aktualizaci, jelikož  jsem to psala v prosinci 2017. Popravdě jsem docela udivena, že mi následující jubilanti stále slouží.

Dnešní doba je dosti konzumní až to kolikrát hezké není. Mnoho lidí si například pořizují nový mobil každý rok, protože se rozbije nebo prostě už není "moderní" a dostatečně "cool". 

Takže, dost omáčky pro začátek, a jdem se podívat na jubilanty. 

První jest mobil Sony Ericsson  W200i, dostala jsem ho k 18ctým narozeninám a mám ho neuvěřitelných 12 let. A nebudete mi to věřit, ale pořád funguje. 😀 Je to moje zlatíčko. 💓 Jedná se o mobil s čudlíkama. Sice už jsem dostala k narozeninám nový mobil už dotykáč značky Redmi, na který si zvykám. Zatím se s ním pomalu kamarádím. Simku zatím mám ve starém mobilu, jelikož bude třeba ji zmenšit. Mám takový dojem, že na simce je snad ještě značka Eurotelu. (Já vím, jsem strašnej důchodec. 😀 ). Popravdě těžko se mi bude se starým mobilem loučit. Asi ho budu používat dokud neodejde do křemíkového nebe. Zde máte pro představu fotku mobilu, focený přes noťas.



Dalším jubilantem jsou glády, které v létě oslaví 12cté narozeniny. Pamatuju si to, jako by to bylo včera, co jsem je objednávala. Byla neděle večer, projížděla jsem stránky Nosferatu a náhle je spatřila - deseti dírkové glády s přeskama ve tvaru netopýra, značky Underground. Stály jen 1000 Kč. Musela jsem je mít. Myslím, že jich byla posledních pár kusů, jelikož na webových stránkách pak už nebyly. Glády došly brzo, to jest v úterý. Padly mi jak ulité, naštěstí. Objednávat boty přes net je docela o držku, jelikož se člověk nemusí do velikosti trefit. Glády mi jinak zatím drží, i když jsou dokopaný. Podrážka se nerozlepuje, nejsou v nich díry a ještě do minulého roku jsem měla původní tkaničky, ale ty už se bohužel roztrhly, ale vydržely dlouho, to se musí nechat. Fotka z doby, kdy jsem je pořídila. 😊



Dále v pořadí je noťas značky Toshiba. Ten má 11 let a byl pořízen, co jsem udělala přijímačky na vysokou. Ten používám již velmi zřídka, mám ho již jen jako uložiště nebo popřípadě lze na něj pouštět filmy či zahrát nějakou méně náročnou hru. Cca před dvěma lety mi začal dost blbnout, sice jsem ho přeinstalovala a jakžtakž se rozdejchal, ale už to není ono + několik písmenek na klávesnici nefungovalo, takže jsem měla ještě zvlášť klávesnici. Takže ke koupi nového notebooku došlo v srpnu 2019, takže letos oslaví dva roky. Jedná se o HP a zatím jede bez problémů, dokonce baterka stále drží. 
Zde je tedy fotka jedenáctiletého veterána, který funguje, ale jak jsem psala výše, používám jej již zřídka. (Foceno mobilem.)



Nakonec se zde zmíním o zimním kabátu pořízeném 18. 10. 2014 v Nosferatu v Brně. (Nyní se zde nachází Metalshop). Takže jej letos budu mít 7 let. Konaly se tam zrovna velké slevy, takže se toho využilo. Měla jsem štěstí, že ještě nějaké kabáty na mě měli, i když bylo třeba kabát zkrátit, jelikož jsem ho dost tahala po zemi. Sice to nebyl můj vysněný kabát, který jsem chtěla mnoho let, ale lepší jak drátem do oka. 
Tohle je můj vysněný kabát, který bohužel už neměli:

A tenhle jsem si pořídila. Na zimu je fakt fajn, akorát ty knoflíky jsem kolikrát přišívala, což je na zbláznění, ale jsem ráda, že ho mám. :) 




Tak to je pro dnešek vše. Máte také věci, které máte několik let a jste pyšní na to, že vám stále fungují či oblečení/ boty, které se nerozpadají. Ráda si přečtu, jako samozřejmě vždy, vaše komentáře. Mějte se a zbytečnému neplýtvání, zdar! :)


čtvrtek 1. dubna 2021

Myanimelist

Na https://myanimelist.net/ jsem nyní dosáhla k číslu 200 zhlédnutých anime sérií, filmů, ovíček a speciálů. Poslední zhlédnuté anime jest Shingeki no Kyojin: The Final Season. Pro mě velká srdcovka, nad níž bych se mohla rozplývat klidně i hodinu. A nyní jako mnozí budu vyhlížet druhou část tohoto úžasného anime (na kterou si samozřejmě nějakou dobu počkáme) a též na další díl mangy v češtině. Možná se dokopu k recenzi nebo si aspoň vyleju srdéčko, jak tohle anime zbožňuju. 😀

V brzké době mám v plánu (což může klidně znamenat i půl roku 😀) sestavit moje top 30 anime. 

Další anime čekají na zhlédnutí. Jak kolikrát říkám: "Tolik anime a tak málo času."

To je prozatím vše. Loučím se. Sayonara!


pátek 12. února 2021

Názor na Valentýna

 Svátek sv. Valentýna 14.2., obyčejný den, na němž obchodníci vesele vydělávají. Nabízí mnoho "originálního" zboží na "svátek zamilovaných", který je přitázlej z USA. 

Já tento svátek hluboce ignoruju (nejsem nezadaná, takže tohle není ten důvod). Mám prostě názor, že láska by se měla slavit každý den a nikoliv jen určitý den v roce.

Ještě bych chtěla podotknout, že v České republice už jeden den spojený s láskou existuje. Jedná se o 1. květen. Já vím, svátek práce, ale přeci první máj byl lásky. Sice ani tenhle den neřeším, jen jsem chtěla na tuhle variantu poukázat. 

Takže, to je pro dnešek vše. A jaký názor na tento "svátek" máte vy? :)